A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Катеринопільський ліцей №2

Ти і твоя майбутня професія

Дата: 19.04.2024 15:42
Кількість переглядів: 14

Профорієнтаційна робота – один з  напрямків роботи  з дітьми, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору  професії.  Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті,  майбутнього  навчання і праці. Психологічною службою  ліцею  були проведені заходи, які познайомили дітей з цікавою та корисною інформацією, яка  допоможе  їм  у виборі майбутньої професії. Ознайомили їх з такими поняттями: "професія"  та "спеціальність", класифікацією професій, перешкодами, які заважають  дітям при виборі професії. Обговорили правила вибору спеціальності.

 Учні  познайомились з «Алгоритмом  професійного самовизначення», класифікували професії за приналежністю до однієї з п’яти груп: «Людина -людина»,«Людина - природа», «Людина -техніка», «Людина – знакова система», «Людина - художній образ». Під час занять діти розбирали різноманітні ситуації, що стосуються професійного вибору.

   Години психолога, проведені в ліцеї,  сприяли  забезпеченню умов для професійного самовизначення учнів 9-11 класів, формуванню готовності до свідомого вибору майбутньої професії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено