A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Катеринопільський ліцей №2

Поради психолога вчителям

Дата: 15.03.2022 12:10
Кількість переглядів: 17

Поради психолога вчителям

1. Намагайтесь дотримуватись адекватних навчальних навантажень. Пам’ятайте, виконання навчальних завдань потребує енергії, якої на разі ще немає ні у дітей, ні у дорослих.

 

2.Не лякайте дітей, що не встигнете опрацювати навчальний матеріал. Це не вірне твердження, так як діти зараз знаходяться в кризі та потребують стійкого дорослого, який дає опору на майбутнє. Все встигнете опрацювати.

 

3. Перший час зробіть акцент на повторення матеріалу, щоб відновити здатність мозку сприймати когнітивне навантаження.  

 

4.Створюйте позитивну мотивацію до навчання. Головним завданням дітей є навчання, і чим досконаліше вони оволодівають знаннями, тим  краще для них, підтримуйте дітей, хоч і в невеликих досягненнях.

 

5. Використовуйте ті потреби, які точно у дитини є, однак намагайтеся частіше керуватися найвищими з них. При цьому формуйте потреби і бажання наступного рівня.


6. Не забувайте, що якщо найпростіші потреби не задоволені, то навряд чи виникнуть вищі. Допоможіть дитині вирішити актуальні проблеми, тоді вона розвиватиметься далі.


 7. Не вимагайте досконалості в усьому. Не сприймайте низьку оцінку як трагедію.


8. Визнавайте право дитини на помилку. Навчіть ставитися до невдач і помилок як до чогось хоч і неминучого, але корисного.


9. Навчіть бачити причини своїх невдач не тільки в зовнішніх обставинах, але і в собі самому, розуміти ці причини і виправляти помилки.


10. Підтримуйте у свого учня впевненість у собі, відчуття, що він може подолати будь-які труднощі  і  завжди може розраховувати на вашу підтримку.


11. Не порівнюйте дитину з іншими, порівнюйте її минулі і теперішні результати.


12. Завжди пристосовуйтеся до потреб та інтересів дитини.


13. Частіше хваліть і підбадьорюйте  учнів, навіть якщо щось не виходить.


14. Допомагайте дитині розраховувати свої сили: не змушуйте надто довго вчитися, але і не допускайте легковажного ставлення до навчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено