A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Катеринопільський ліцей №2

Поради для батьків

Дата: 15.03.2022 12:10
Кількість переглядів: 24

Поради для батьків

Шановні батьки, якщо у Вас є можливість доступу до Інтернету, то, будь ласка, допоможіть дитині продовжувати навчання та здобувати освіту. Це дасть можливість дитині, на певний час, переключитися з тривожних думок, хвилювань і зосередитися на мисленнєвій діяльності та задачах розвитку мозку. Виконання уроків допоможе підтримати позитивний емоційний стан дитини і збереже її психічне здоров’я, зменшить нервову напругу.

  1. Допоможіть дитині організувати та розпланувати свій день.
  2. Кожен день, по можливості, дитина має засвоювати урок з певного предмета. Це дасть можливість дитині, на певний час, переключитися з тривожних думок і зосередитися на мисленнєвій діяльності та розвитку.
  3. Плануйте, по можливості, щоб день у дитини складався з корисного та потрібного (навчання, допомога дорослим у побуті, догляд за домашньою твариною, прибирання у кімнаті, куточку, малюнки, виготовлення оберегів) та приємного для дитини (хобі, гаджети з іграми та розвагами).  Якщо це дівчинка, то хай виготовить своїми руками з підручних матеріалів прикраси, оздоблення для молодшої сестрички, сусідки, просто знайомої, а хлопчикам пропоную долучатися до спільних ігор, розваг, спортивних змагань. Це допоможе їм швидше адаптуватися і підтримати навіть дорослих, які також можуть бути розгублені.
  4. Пам’ятайте, у дітей багато питань і вони не розуміють, що відбувається зараз. З дітьми треба багато говорити, постійно та невтомно пояснюючи ситуацію.
  5.  Пам’ятайте, що діти потребують ваших обіймів та спільного часу, по можливості. Разом з дітьми  дивіться мультики, комедії, слухайте казки, які дарують позитивні емоції, де Добро завжди перемагає зло, де чарівний герой всіх врятує, спасе свій край, де всі врятуються і знайдуть один одного. А для дітей шкільного віку важливим є  успішне навчання, пошук нового матеріалу, можна запропонувати дітям вправи, які спрямовані на розвиток мозку, поліпшення розумової діяльності, допомагають розвинути пам'ять, мову, увагу, знижують втомлюваність.
  6. Діти мають продовжувати розвиток та здобувати освіту,  можна використати освітні електронні ресурси, долучатися до онлайн – уроків, які зараз транслюють  на українських  та регіональних телеканалах.
  7. Також можна запропонувати дітям вправи, які спрямовані на розвиток мозку, поліпшення розумової діяльності, допомагають розвинути пам'ять, мову, увагу, знижують втомлюваність.

Батьки, пам’ятайте, що від вашого емоційного стану залежить емоційний стан дитини. Щоб заспокоїти дитину, потрібно спочатку стабілізувати та врівноважити себе, важливо, що збережено життя ваше і ваших дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено