A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Катеринопільський ліцей №2

Реформа харчування в дії

Дата: 31.01.2022 11:26
Кількість переглядів: 27

Реформа харчування в дії

У сучасних умовах питання здорового харчування школярів є особливо актуальним,оскільки правильне харчування – найважливіша запорука  здорового розвитку зростаючого організму дитини.

У нашому закладі харчування  учнів організовано відповідно до норм харчування у закладах освіти , затверджені Постановою КМУ від 24.03.2021року  № 305 .

Адміністрація закладу порушила питання  про створення належних умов для приготування їжі, забезпечення сучасним  обладнанням харчоблоку шкільної їдальні  та створення належних умов  для приймання їжі учасниками освітнього процесу в обідній залі. Приміщення шкільної їдальні також  потребувало ремонту та придбання кухонного обладнання.Впроваджуючи  реформу учнівського харчування, в закладі протягом літа 2021 року здійснено капітальний ремонт харчоблоку, придбано і установлено сучасне обладнання для харчоблоку на суму понад  500 тисяч  гривен.

В обідню залу придбано 10 нових столів на 30 тисяч гривен. Все це сприяє своєчасному приготуванню їжі .

     Наш заклад долучився до впровадження реформування  шкільного харчування.

В рамках реформи  формуємо культуру харчування у закладі та вдома. Роботу про  культуру здорового харчування розпочали з наймолодших учнів закладу. Серед учнів 1-4 класів було проведено бесіди «Чи знаєш ти, яка їжа корисна, а яка ні ?» .  Учні 3-го класу провели квест  «Тарілка здорового харчування».

На уроках хімії діти розглянули такі теми :

  • Неорганічні  речовини в харчовій промисловості для учнів 8-го класу;
  • Харчові добавки і барвники (11 клас);
  • Хімічний «пікнік»  «Ти збираєшся на пікнік  без «Е» 7 клас ;
  • Урок-гра для 5-го класу «Шкільний ланч – бокс».

Серед учнів 10-х класів проведено анкетування:

« Що ти знаєш про шкідливу їжу?»-   75% дітей обізнані, яка їжа шкідлива, 25% дітей обрали газовані напої та снеки.

На опитувальник щодо якості харчування в шкільній їдальні - 70% учнів задоволені харчуванням ,20% мають  зауваження ,10% проігнорували відповідь.

У закладі здійснюються контроль  за проходженням медогляду  вчителів, працівників кухні  і здобувачів освіти ; контролюється виконання санітарно – гігієнічних норм освітнього процесу ; ведеться роз’яснювальна робота щодо популяризації здорового харчування в закладах освіти, яку запропонував  шеф – кухар

3

  Є. Клопотенко ; перевіряється безпечність і якість харчових продуктів та готових страв.

Видано наказ директором закладу  щодо створення  робочої групи по розробці та впровадженні принципів НАССР в закладі,  розпочалася робота по впровадженні в закладі системи НАССР (ХАСП).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено